gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Małe bezy wg Gosi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Małe bezy polecam do popołudniowej kawki. Takie domowe smakują o wiele lepiej niż kupne :) Polecam .

Małe bezy wg Gosi Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Małe bezy wg Gosi

 

Sposób przygotowania:

Małe bezy wg Gosi
Białka ubijamy na sztywną pianę. Następnie dalej ubijając wsypujemy cukier (ubijamy, aż cukier się rozpuści i masa będzie puszysta). Na koniec dodajemy mąkę oraz sok z cytryny. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Masę nakładamy do szprycy i wyciskamy beziki na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Bezy pieczemy 30 minut w temp. 180 stopni i dalej suszymy w temp. 60-80 stopni przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Bezy studzimy.
Małe bezy wg Gosi
Białka ubijamy mikserem na sztywną pianę.
Małe bezy wg Gosi
Następnie dalej ubijając wsypujemy cukier (ubijamy, aż cukier się rozpuści i masa będzie puszysta).
Małe bezy wg Gosi
Na koniec dodajemy mąkę oraz sok z cytryny. Wszystko razem dokładnie mieszamy.
Małe bezy wg Gosi
Masę nakładamy do szprycy i wyciskamy beziki na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

Tagi:

bezy