agnieszka7

agnieszka7

Starszy Kucharz
[Przepisów: 19]

Chrupiące placki z cukini

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Świetnie smakują na ciepło jak i na zimno.

Chrupiące placki z cukini

Składniki:

Chrupiące placki z cukini

 

Sposób przygotowania:

Chrupiące placki z cukini
Cukinię zetrzyj na tarce i posól. Odstaw na 15 minut i odsącz z nadmiaru wody. Połącz cukinie ze startym serem żółtym, keczupem i drobno posiekaną cebulą. Dodaj sól i pieprz. Następnie dodaj roztrzepane jajko, otręby, mąkę i bułkę tartą. Jeśli masa jest za rzadka wsyp więcej mąki. Kładź na patelnie niewielkie placki i smaż je na złoty kolor na dużym ogniu.