julcia12437

julcia12437

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 155]

Chrupiące poduszeczki z filetu z tilapi

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Doskonałe i przepyszne poduszeczki rybne.

Chrupiące poduszeczki z filetu z tilapi

Składniki:

Chrupiące poduszeczki z filetu z tilapi

 

  • 1 i 1/2 kg filetu mrożonego z tilapi
  • sól (ok. 2 szczypty(według uznania) na każdy kawałek ryby)
  • talerz mąki do obtoczenia ryby
  • przyprawa do ryb ( tak samo jak z solą)
  • 1/2 szklanki oleju

 

Sposób przygotowania:

Chrupiące poduszeczki z filetu z tilapi
1. Po kupieniu ryby wstawiamy ją do zlewu w durszlaku na jeden dzień, aż się odmrozi. 2. Odmrożoną rybę wycieramy papierowymi ręcznikami(nie moczymy jej). 3. Kroimy rybę w kwadraciki- kawałki takie jak na zdjęciu. 4. Następnie rybę solimy i obtaczamy mąką. 5. Rybę smażymy na patelni, posypując ją przyprawą do ryb. 6. Usmażoną rybę kładziemy na talerz i jeszcze ciepłą można podać z ziemniaczkami i surówką z kiszonej kapusty. (kocham taki obiadek), SMACZNEGO :)