Sposób przygotowania:
Chrupiące przepyszne bezy
Do miski wlewamy białko z jajka, najlepiej aby nie wpadła nawet kropelka żółtka i dajemy szczyptę soli. Miksujemy to i stopniowo dodajemy cukier lub cukier puder. Ubijamy sztywną pianę. Oczywiście bezy wyjdą słodkie ale jak ktoś nie lubi takich słodkich to można dać 1 szklankę cukru. A jeśli Ci nie wychodzi, nie poddawaj się, uda Ci się na pewno ale trochę czasu musisz ubijać tą pianę. Jak Ci nie wychodzi to, ta piana nie będzie taka sztywna, bo wiem to po mojej koleżance jak robiła ale i tak pyszne wyjdą. Bezy - pianę nakładamy na blachę wyłożoną folią aluminiową. Pieczemy 60 min. w nagrzanym piekarniku. POLECAM, są przepyszne. :)
edytaha
Adziulekk
100-180 stopni :)
edytaha
Ale to 100 czy 180? Bo różnica jest ogromna!
MagdaMM