Chrupiące racuszki z dyni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

chrupiące racuszki z dyni.pychota

Chrupiące racuszki z dyni

Składniki:

Chrupiące racuszki z dyni

 

  • Składniki:
  • 2, 3 jaja(rozdzielone)
  • 4 dag tłuszczu
  • cukier
  • 80 dag dyni
  • 15 dag mąki
  • sól
  • 8 dag oleju do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Chrupiące racuszki z dyni
Przygotowanie: Żółtka utrzeć z tłuszczem, dodać łyżeczkę cukru. Dynię opłukać, obrać, wybrać pestki, zetrzeć na tarce o grubych otworach. Utarte żółtka wymieszać z dynią, mąką i z pianą ubitą z białek, posolić. Kłaść łyżką nieduże racuszki na rozgrzany tłuszcz na patelni, smażyć z 2 stron na złoty kolor. Gorące układać na ogrzanym półmisku. Podawać ze śmietaną lub sosem pomidorowym.

Tagi:

dynia