Sposób przygotowania:
Chrupiące skrzydełka w tempurze
Umyte skrzydełka podzielić czyli poprzecinać w zgięciach.
Te najcieńsze końcówki odłożyć ( można je wykorzystać na wywar innym razem ).
Pocięte skrzydełka włożyć do garnka, dodać mieszankę i zalać zimną wodą.
Po zagotowaniu dodać sól do smaku i gotować wszystko na małym ogniu do miękkości.
Ugotowane skrzydełka odsączyć na sicie i wystudzić.
Mieszankę tempury wymieszać a olej rozgrzać w garnku.
Każdy kawałek skrzydełka zanurzać w tempurze i kłaść na gorący olej. powinien mieć ok. 180 stopni.
Skrzydełka smażyć do uzyskania słomkowo rumianego koloru.
Usmażone odsączyć na ręczniku papierowym i spożywać na gorąco z ulubionymi dodatkami.
Te najcieńsze końcówki odłożyć ( można je wykorzystać na wywar innym razem ).
Pocięte skrzydełka włożyć do garnka, dodać mieszankę i zalać zimną wodą.
Po zagotowaniu dodać sól do smaku i gotować wszystko na małym ogniu do miękkości.
Ugotowane skrzydełka odsączyć na sicie i wystudzić.
Mieszankę tempury wymieszać a olej rozgrzać w garnku.
Każdy kawałek skrzydełka zanurzać w tempurze i kłaść na gorący olej. powinien mieć ok. 180 stopni.
Skrzydełka smażyć do uzyskania słomkowo rumianego koloru.
Usmażone odsączyć na ręczniku papierowym i spożywać na gorąco z ulubionymi dodatkami.
lukrowanepierniczki
biedroneczki
Czekoladka 2