Sposób przygotowania:
Leczo z dodatkiem cukinii i świeżych pomidorów
Kiełbasę śląską kroimy w nie za grube plastry.
Młodą cukinię dokładnie myjemy i kroimy (ze skórką) w grubszą kostkę.
Paprykę czerwoną, żółtą i zieloną myjemy, usuwamy gniazda nasienne a następnie kroimy w kostkę.
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę.
Umyte pomidory kroimy w większą kostkę.
Do wiekszego garnka dodajemy olej podgrzewamy.
Do podgrzanego oleju dodajemy kiełbasę, chwile podsmażamy, następnie dokładamy cebulę i szklimy,dodajemy pokrojone pomidory. Mieszamy.
Po kilku minutach dodajemy paprykę i cukinię, mieszamy i i gotujemy na małym ogniu aż warzywa puszczą sok.
Gdy warzywa są miękkie dodajemy puszkę białej fasoli w sosie pomidorowym.
Całość doprawiamy do smaku solą, pieprzem papryką ostrą oraz odrobiną bazylii.
Chwile jeszcze gotujemy i zdejmujemy z ognia.
Młodą cukinię dokładnie myjemy i kroimy (ze skórką) w grubszą kostkę.
Paprykę czerwoną, żółtą i zieloną myjemy, usuwamy gniazda nasienne a następnie kroimy w kostkę.
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę.
Umyte pomidory kroimy w większą kostkę.
Do wiekszego garnka dodajemy olej podgrzewamy.
Do podgrzanego oleju dodajemy kiełbasę, chwile podsmażamy, następnie dokładamy cebulę i szklimy,dodajemy pokrojone pomidory. Mieszamy.
Po kilku minutach dodajemy paprykę i cukinię, mieszamy i i gotujemy na małym ogniu aż warzywa puszczą sok.
Gdy warzywa są miękkie dodajemy puszkę białej fasoli w sosie pomidorowym.
Całość doprawiamy do smaku solą, pieprzem papryką ostrą oraz odrobiną bazylii.
Chwile jeszcze gotujemy i zdejmujemy z ognia.
gusia1000