Sposób przygotowania:
Skrzydełka pieczone z czosnkiem i manchego
Skrzydełka myjemy, osuszamy, usuwamy lotkę, a skrzydełka dzielimy na pół. Skrzydełka oprószamy solą, pieprzem, kminem rzymskim i ostrą papryką. W misce łączymy ze sobą starty na drobnych oczkach ser manchego i bułkę tartą.
Do sera i bułki dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i oregano – wszystko starannie mieszamy. Do tak przygotowanej mieszanki wkładamy przyprawione wcześniej skrzydełka i dokładnie je obtaczamy.
Panierowane skrzydełka układamy na blaszce wyłożonej pergaminem i wstawiamy je do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 25-30 minut.
Upieczone skrzydełka serwujemy z ulubionym sosem – u mnie jogurtowo-czosnkowym, smacznego.
Do sera i bułki dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i oregano – wszystko starannie mieszamy. Do tak przygotowanej mieszanki wkładamy przyprawione wcześniej skrzydełka i dokładnie je obtaczamy.
Panierowane skrzydełka układamy na blaszce wyłożonej pergaminem i wstawiamy je do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 25-30 minut.
Upieczone skrzydełka serwujemy z ulubionym sosem – u mnie jogurtowo-czosnkowym, smacznego.
Jagodowa
Magdalena88
Igraszki Losu
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2
ciasteczka