Sposób przygotowania:
Gotowane kawałki kurczaka w panierce
Kawałki kurczaka dokładnie opłukać a następnie włożyć do garnka zalać wodą i doprowadzić do zagotowania.
Zdjąć szumowiny wytworzone podczas gotowania.
Dodać obraną jarzynę, sól,pieprz oraz przyprawę uniwersalną do smaku.
Gotować około 20 - 30 minut.
Mięso wyjąc i wystudzić.
Jajka rozbełtać dodać soli do smaku.
Do głębszego talerza wsypać tartą bułkę.
Wystudzone kawałki kurczaka zanurzać w rozbełtanym jajku a następnie panierować w bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor.
Podawać do drugiego dania albo jako przekąskę.
Zdjąć szumowiny wytworzone podczas gotowania.
Dodać obraną jarzynę, sól,pieprz oraz przyprawę uniwersalną do smaku.
Gotować około 20 - 30 minut.
Mięso wyjąc i wystudzić.
Jajka rozbełtać dodać soli do smaku.
Do głębszego talerza wsypać tartą bułkę.
Wystudzone kawałki kurczaka zanurzać w rozbełtanym jajku a następnie panierować w bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor.
Podawać do drugiego dania albo jako przekąskę.
gusia1000
BozenaMatuszczyk
Dziękuje;)