Sposób przygotowania:
Chrupiące skrzydełka z kurczaka
Skrzydełka myjemy i osuszamy. Ze skrzydełek odcinamy lotki i wyrzucamy. Skrzydełka dzielimy na dwie części lekko solimy i pieprzymy. Na talerzu rozbijamy jajka lekko je solimy i roztrzepujemy. Mąkę wsypujemy do woreczka lub zamykanego pojemnika. Na głębokiej patelni lub we frytkownicy rozgrzewamy olej. Skrzydełka panierujemy najpierw w jajku w później wrzucamy je do woreczka z mąkę, zamykamy i mocno wstrząsamy, tak aby mąka w nieregularny sposób pokryła skrzydełka (dzięki temu zabiegowi dostaje się trochę powietrza i skrzydełka będą bardzo chrupiące). Skrzydełka wyjmujemy z woreczka, strzepujemy nadmiar mąki i smażymy po 8 minut z każdej strony w głębokim oleju.