ami91

ami91

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 273]

Chrupiące tosty z kiełkami fasoli mung

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczna i chrupiąca przekąska a także wysmienite śniadanie

Chrupiące tosty z kiełkami fasoli mung Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Chrupiące tosty z kiełkami fasoli mung

 

Sposób przygotowania:

Chrupiące tosty z kiełkami fasoli mung
Kanapki pieczywa tostowego moczymy z jednej strony w roztrzepanym jajku z dodatkiem 2 łyżek wody. Szynke kroimy na małe i cienkie kawałki - układamy na 2 kanapkach. Ser żółty układamy na szynce. Kiełki fasoli mung odsączamy z zalewy i rozcinamy na mniejsze nitki bo będą parzyć w gotowym toście (będą się ciągły). Układamy na samej górze czyli na serze i przykrywamy drugą stroną pieczywa. Tostujemy nieco dłużej niż tradycyjne tosty ok 12 minut aby kiełki też się zagrzały i odparowały z nich nieco wody. Można polać keczupem do smaku
Chrupiące tosty z kiełkami fasoli mung
kanapki pieczywa moczymy w roztrzepanym jajku
Chrupiące tosty z kiełkami fasoli mung
Na kanapce kładziemy pokrojoną szynkę
Chrupiące tosty z kiełkami fasoli mung
ja miałam swojska
Chrupiące tosty z kiełkami fasoli mung
Przykrywam szynke żółtym serem