Sposób przygotowania:
Chrupiące ziemniaki w serowej pamierce
Ziemiaki obieramy i kroimy na kwadraty ok. 3-4 cm. Obrane myjemy i wrzucamy do garnka z zimną osoloną wodą. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy ok. 6 minut. Po tym czasie odcedzamy i zostawiay do wystudzenia. (Można ugotować też całe ziemniaki trochę dłużej ok 10 minut a następnie je pokroić) Piekarnik nastawiamy do 200 stopni. Możemy je piec na papierze do pieczenia bądź w naczyniu żaroodpornym. W naczyniu mieszamy oliwę z wszystkimi składnikami. Chłodniejsze ziemniaki wrzucamy do miski po czym delikatnie mieszamy ręką, tak aby wszystkie kawałki pokryły się sosem.Ziemniaki rozkładamy na balaszce w ok 0,5 cm odstępach od siebie (jak się "dotkną" mogą się do siebie przyczepić i przypalać).Pieczemy kawałki przez ok. 30 minut mieszając je co 10 minut aż do zaumienienia.Bon appetit!!