Sposób przygotowania:
Chrupiący kurczak z fasolką w pomidorach
W dwóch garnkach zagotuj wodę z dodatkiem soli- w jednym na ryż, w drugim na fasolkę szparagową (przygotuj według przepisu na opakowaniu). Cebulę pokrój w drobną kostkę i podsmaż na łyżce rozgrzanego oleju. Następnie przygotuj sos: pomidory przełóż do płaskiego garnka, dodaj podsmażoną cebulę, przyprawy i podgrzej. Niewielką część sosu odłóż (by obtoczyć kurczaka), do reszty dodaj ugotowaną fasolkę i delikatnie wymieszaj. Pierś z kurczaka pokrój w paski, zamocz w sosie, obtocz w pokruszonych płatkach lub wiórkach kokosowych i usmaż na rozgrzanym oleju. Na talerz nałóż porcję ryżu ( możesz uformować go za pomocą opłukanej zimną wodą filiżanki) dodaj sos i ułóż kawałki kurczaka. Danie możesz ozdobić krążkami skarmelizowanej czerwonej cebuli.