Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Chruściki miodowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 5

Ciekawa odmiana tych smakowitych ciasteczek

Chruściki miodowe

Składniki:

Chruściki miodowe

 

  • 60 dag mąki,
  • 30 dag cukru,
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej,
  • 3 łyżki miodu,
  • 5 jajek,
  • 1 łyżeczka sproszkowanych korzeni

Sposób przygotowania:

Chruściki miodowe
Wszystkie składniki wyrobić na jednolite ciasto. Z ciasta utoczyć wałeczki grubości palca i odcinać 3 centymetrowe kawałki. Kłaść, nie za gęsto na natłuszczoną blachę, posmarować roztrzepanym jajkiem i piec w dobrze nagrzanym piekarniku.

Tagi:

jajko jajka