WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 883]

Tarty chrzan ze śmietaną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ostry i wyrazisty dodatek do mięs i potraw nie tylko wielkanocnych. Chrzan tarty z dodatkiem śmietany i soku z cytryny.

Tarty chrzan ze śmietaną

Składniki:

Tarty chrzan ze śmietaną

 

  • 1 duży korzeń chrzanu
  • sok z 1 cytryny
  • 3 łyżki śmietany 18%
  • 1 łyżeczka cukru
  • 0,5 łyżeczki soli

Sposób przygotowania:

Tarty chrzan ze śmietaną
Korzeń chrzanu dokładnie czyścimy. Ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Sok wyciskamy z cytryny i zagotowujemy. Zalewamy nim chrzan i odstawiamy do wystudzenia. Dodajemy śmietanę oraz doprawiamy solą i cukrem.

Bardzo dokładnie mieszamy wszystkie składniki i przekładamy do słoiczka. Odstawiamy do wymieszania się smaków.

Tagi:

dodatki chrzan