agi0911

agi0911

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 100]

Wielkanocne pieczarki z pastą chrzanową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Zapiekane nadziewane pieczarki farszem zrobionym z białego sera, śmietany, tartego chrzanu doprawiane czarnym pieprzem.

Wielkanocne pieczarki z pastą chrzanową

Składniki:

Wielkanocne pieczarki z pastą chrzanową

 

Sposób przygotowania:

Wielkanocne pieczarki z pastą chrzanową
Pieczarki myjemy, osuszamy ręcznikiem. Odcinamy korzonek, lekko wydrążamy.

W miseczce rozgniatamy biały ser ze śmietaną, dodajemy tarty chrzan, doprawiamy solą i grubo mielonym pieprzem. Całość dokładnie mieszamy.

Do kapelusza pieczarki wkładamy nadzienie. Nafaszerowane pieczarki wkładamy do brytfanny lekko posmarowanej olejem i pieczemy.