Sposób przygotowania:
Ogórki po żydowsku
1. Cebulę i marchew obieramy i kroimy w plasterki.
2. Wyparzamy dokładnie słoiki i wkładamy po kolei: cebulę, marchew, koper, natkę pietruszki, liście selera, ziele angielskie, liście laurowe, gorczycę i na sam koniec ogórki.
3. Składniki na zalewę zagotowujemy i wlewamy do słoików.
4. Przez 5 minut pasteryzujemy słoiki licząc od momentu zagotowania się wody, następnie odwracamy słoiki do góry dnem, aż do ostygnięcia.
2. Wyparzamy dokładnie słoiki i wkładamy po kolei: cebulę, marchew, koper, natkę pietruszki, liście selera, ziele angielskie, liście laurowe, gorczycę i na sam koniec ogórki.
3. Składniki na zalewę zagotowujemy i wlewamy do słoików.
4. Przez 5 minut pasteryzujemy słoiki licząc od momentu zagotowania się wody, następnie odwracamy słoiki do góry dnem, aż do ostygnięcia.
ciasteczka
edyta337
Gorąco polecam :)