Sposób przygotowania:
Mikstura z imbirem
Czosnek obieram, cytryny parzę i wyciskam z nich cały sok.
Imbir kroję na małe kawałki, przekładam do blendera, dodaję sok z cytryn, czosnek, i ½ szklanki przestudzonej wody ( wcześniej ugotowaną ) Całość dokładnie blenduję.
Następnie przecedzam przez sitko. Pozostałe na sitku składniki, przekładam znowu do blendera, dodaję resztę wody i znowu blenduję. Powstała papkę ponownie przecedzam na sitku, i dokładnie odciskam.
Do powstałej mikstury dodaje miód i dokładnie mieszam.
Przechowuje w lodówce w zamkniętym słoiczku.
Imbir kroję na małe kawałki, przekładam do blendera, dodaję sok z cytryn, czosnek, i ½ szklanki przestudzonej wody ( wcześniej ugotowaną ) Całość dokładnie blenduję.
Następnie przecedzam przez sitko. Pozostałe na sitku składniki, przekładam znowu do blendera, dodaję resztę wody i znowu blenduję. Powstała papkę ponownie przecedzam na sitku, i dokładnie odciskam.
Do powstałej mikstury dodaje miód i dokładnie mieszam.
Przechowuje w lodówce w zamkniętym słoiczku.
BozenaMatuszczyk
zbysiowa
Ciesze się że przepis się przyda :)
BozenaMatuszczyk
Mam sporą gromadkę więc na pewno się przyda.Pozdrawiam;)