alien1985

alien1985

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 534]

Chrzan z jajkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Smaczny dodatek do wędlin na świątecznym stole. Ilość chrzanu dostosowujemy do swoich upodobań smakowych.

Chrzan z jajkiem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Chrzan z jajkiem

 

Sposób przygotowania:

Chrzan z jajkiem
Jajka myjemy, gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Oddzielamy żółtka od białek. Do żółtek dodajemy cukier i rozcieramy łyżką. Białka z dwóch jajek (resztę odkładamy, nie będą potrzebne) drobniutko kroimy lub ścieramy na drobnej tarce. Do żółtek dodajemy białka, chrzan,przyprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. Podajemy z jajkiem lub wędlinką. Smacznego :)
Chrzan z jajkiem
Ugotowane żółtka ucieramy z cukrem na gładko
Chrzan z jajkiem
Dodajemy drobniutko pokrojone białka z dwóch jaj
Chrzan z jajkiem
Następnie dodajemy chrzan oraz sól i pieprz

Tagi:

jajko jajka