Sposób przygotowania:
Wielkanocny chrzan z jajkiem
Jajka umyć i dać do rondelka. Ugotować je na twardo w osolonej wodzie. Gdy są gotowe zalać je zimna wodą, aby ostygły, a następnie obrać i zetrzeć je na tarce o drobnych oczkach. Chrzan wyłożyć ze słoiczka na talerz, a następnie połaczyć go z tartymi jajkami. Dodać śmietanę i dokładnie wszystko ze sobą wymieszać. Doprawić do smaku pieprzem. Tak przygotowany chrzan jest o wiele łagodniejszy. Podaje go na wielkanocny stół do jaj i wędlin.
![Wielkanocny chrzan z jajkiem Wielkanocny chrzan z jajkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/wielkanocny-chrzan-z-jajkiem-101093.jpg)
![Wielkanocny chrzan z jajkiem Wielkanocny chrzan z jajkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/wielkanocny-chrzan-z-jajkiem-101094.jpg)
![Wielkanocny chrzan z jajkiem Wielkanocny chrzan z jajkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/wielkanocny-chrzan-z-jajkiem-101095.jpg)
![Wielkanocny chrzan z jajkiem Wielkanocny chrzan z jajkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/wielkanocny-chrzan-z-jajkiem-101096.jpg)
Edward mistrz kuchni