Sposób przygotowania:
Chutney z rabarbaru do mięs
Przygotować składniki. Rabarbar obrać , umyć i pokroić w cienkie plasterki .Tak samo drobno pokroić cebulę . Do garnka o grubym dnie wrzucić wszystkie składniki . Wlać ocet i wodę. Dodać 4 pełne łyżeczki cukru. Zagotować. Dusić aż rabarbar , rodzynki i cebula rozgotują się, a płyny odparują . Dodać olej i mieszając dusić jeszcze chwilę. Doprawić do smaku cukrem i pieprzem. Przełożyć do słoiczka , ostudzić i wstawić do lodówki . *podawać do zimnych mięs , wędlin, serów **z tych składników wychodzi mały słoiczek - tak na 3 osoby na jeden posiłek **chetney podaje sie dobrze schłodzony **** chetney można wekować ( pasteryzując 15 minut)
zbysiowa
marietta
darmiona