zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Ciacho z krakersów

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Bardzo łatwy i smaczny deser z krakersów.

Ciacho z krakersów

Składniki:

Ciacho z krakersów

 

 

  • krakersy 2 op
  • żółtka 3 szt
  • cukier 1 szkl
  • cukier waniliowy 1 op
  • mleko 5 szkl
  • mąka 1 szkl
  • masło 250 g
  • budyń waniliowy 2 op
  • brzoskwinie w puszce 1 puszka

 

Sposób przygotowania:

Ciacho z krakersów
Połowę mleka zagotować z cukrem, cukrem waniliowym i masłem. Resztę wymieszać z budyniem, mąką i żółtkami i wlać do gorącego mleka cały czas mieszając. Krem gotować kilka minut. Na dnie wyłożonej folią aluminiową blachy ułożyć krakersy. Wylać połowę kremu budyniowego. Rozłożyć osączone i pokrojone w kostkę brzoskwinie. Przykryć pozostałym kremem. Na wierzchu ułożyć pozostałe krakersy. Schładzać kilka godzin.