Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Ciasta francuskie z jabłuszkiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Ciasta francuskie z cynamonowym jabłuszkiem

Ciasta francuskie z  jabłuszkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciasta francuskie z jabłuszkiem

 

 

Sposób przygotowania:

Ciasta francuskie z jabłuszkiem
jabłka obieramy i ucieramy na grubym tarełku, podsmażamy na patelnie ze szczypta kwasku i cynamonu oraz z taka ilością cukru, jaka nam odpowiada. Przesmazamy je do czasu az bedą miękkie. następnie ciasto dzielimy na 3 równe kawałki, wzdłuż każdego z nich układamy warstwe jabłek i zwijamy. Przecinamy na 4-5 kawałków. Układamy na blaszczce tak, aby ta częśc gdzie jest skladanie ciasta byla u dołu. na góre posypujemy troszke cukru i go dociskamy. Pieczemy w temp 200* ok 25 minut.
Ciasta francuskie z  jabłuszkiem
jabłka powinny być usmażone
Ciasta francuskie z  jabłuszkiem
zimne jabłka nakładamy na ciasto
Ciasta francuskie z  jabłuszkiem
po zwinięciu kroimy na mniejsze kawałki
Ciasta francuskie z  jabłuszkiem
posypujemy je grubym cukrem