gosia239

gosia239

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 234]

Ciasteczka bakaliowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Kruche ciasteczka łatwe i szybkie w przygotowaniu z dodatkiem bakalii, obtoczone czekoladą.

Ciasteczka bakaliowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciasteczka bakaliowe

 

 

 

Sposób przygotowania:

Ciasteczka bakaliowe
Ucieramy mikserem masło z cukrem, mąką, proszkiem i jajkiem - gdy składniki dobrze się połączą wsypujemy pokrojoną czekoladę, orzechy i rodzynki . Mieszamy by bakalie połączyły się z ciastem. Z ciasta za pomocą ręki formujemy kuleczki i lekko spłaszczamy na blaszkę. Pieczemy 12 minut w temperaturze 180. Upieczone ciasteczka odkładamy do ostygnięcia - w tym czasie rozpuszczamy czekoladę i smarujemy wierzch ostudzony ciasteczek.
Ciasteczka bakaliowe
Do utartego ciasta dodajemy pokrojone bakalie
Ciasteczka bakaliowe
Bakalie dokładnie łączymy z ciastem na jednolite ciasto
Ciasteczka bakaliowe
Z ciasta formujemy ciasteczka układamy na blaszkę
Ciasteczka bakaliowe
Ostudzone ciasteczka smarujemy rozpuszczoną czekoladą