Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Ciasteczka bakaliowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Ciasteczka są bardzo łatwe w wykonaniu i zawsze wszystkim smakują

Ciasteczka bakaliowe

Składniki:

Ciasteczka bakaliowe

 

  • 6 szt białka,
  • 30 dag cukier,
  • 2 łyżeczki cukier waniliowy,
  • 10 dag rodzynki,
  • 10 dag orzechy,
  • 5 dag suszone morele,
  • 3 łyżki Skórka pomarańczowa kandyzowana,
  • 5 dag śliwki suszone,
  • 2 szt andruty

 

Sposób przygotowania:

Ciasteczka bakaliowe
Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier, cukier waniliowy i ubijać na parze do zgęstnienia. Następnie dodać posiekane orzechy, pokrojone śliwki i morele, rodzynki i skórkę pomarańczową, wymieszać. Łyżeczką formować małe ciasteczka, układać je na andrutach i upiec w piekarniku nagrzanym do 160 stopni.

Tagi:

śliwki