SUPERPRZEPIS

Ciasteczka budyniowe

  • 3
  • Elżbieta50
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 65
         
ocena: 5/5 głosów: 6
Ciasteczka budyniowe Więcej zdjęć (4)

Chrupiące, delikatne ciasteczka budyniowe, idealne do kawy czy herbaty, Ciasteczka są łatwe w przygotowaniu i na pewno wszystkim będą smakować.

Składniki:

Ciasteczka budyniowe

 

  • 250 g masła
  • 100 g cukru pudru
  • 250 g mąki tortowej
  • 80 g budyniu waniliowego

Sposób przygotowania:

Ciasteczka budyniowe
Miękkie masło utrzeć, dodając cukier puder. Powoli dodać mąkę i budyń (proszek). Dokładnie wymieszać, aby składniki dobrze połączyły się. Ciasto schładzić w lodówce przez jedną godzinę. Zimne ciasto cienko rozwałkować i różnymi foremkami wycinamy ciekawe wzory. Ciastka układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 10 minut w temperaturze 180 stopni.
Ciasteczka budyniowe
Ciasto cienko rozwałkować podsypując mąką.
Ciasteczka budyniowe
W zależności od upodobań wybieramy formki i wycinamy ciastka.
Ciasteczka budyniowe
Ciastka pieczemy 10 minut w temperaturze 180 stopni.