Sposób przygotowania:
Ciasteczka z budyniu malinowego
Mąkę, cukier puder proszek budyniowy oraz proszek do pieczenia przesiać. Dodać dobrze schodzoną i drobno pokrojoną margarynę oraz żółtka z odrobiną barwnika w proszku. Szybko zagnieść gładkie ciasto. Dzięki temu margaryna nie zacznie mam się topić pod wpływem ciepła naszych rąk, a co za tym idzie nie będziemy musieli dodawać więcej mąki.
Następnie na posypanym mąką blacie rozwałkować ciasto na grubość około 5mm i za pomocą foremki w kształcie serca wykrawać ciasteczka. Układać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Ciasteczka pieczemy w temp. 180 st przez 15-20 minut.
Z tej porcji wychodzą trzy-cztery duże blachy ciastek.
Następnie na posypanym mąką blacie rozwałkować ciasto na grubość około 5mm i za pomocą foremki w kształcie serca wykrawać ciasteczka. Układać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Ciasteczka pieczemy w temp. 180 st przez 15-20 minut.
Z tej porcji wychodzą trzy-cztery duże blachy ciastek.
edytaha
misia5
Gdybym nie dodała barwnika wyszłyby mega różowe:) A, że na walentynki były to dodałam trochę czerwonego barwnika. Przynajmniej lepiej je widać:) Jak będę je znowu robiła to nie dodam barwnika i wstawię też zdjęcie tych różowych:)
Bahus