Sposób przygotowania:
Wesołe kruche ciasteczka z budyniem
Mąkę, cukier puder, proszek budyniowy oraz sól i proszek do pieczenia przesiewamy na stolnicę. Dodajemy żółtka, aromat oraz pokrojone w drobną kostkę masło lub margarynę. Szybko zarabiamy gładkie i jednolite ciasto. Owijamy je w folię spożywczą i wstawiamy do lodówki na 2-3 godziny.
Dobrze schłodzone ciasto rozwałkowujemy na 3 mm i wykrywamy ciasteczka. Układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w 190 st przez 15 minut.
Czas pieczenia zależy od wielkości ciasteczek oraz od tego jak grubo rozwałkowaliśmy ciasto.
Dobrze schłodzone ciasto rozwałkowujemy na 3 mm i wykrywamy ciasteczka. Układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w 190 st przez 15 minut.
Czas pieczenia zależy od wielkości ciasteczek oraz od tego jak grubo rozwałkowaliśmy ciasto.