Sposób przygotowania:
Ciasteczka z budyniem
Mąkę, cukier i szczyptę soli wsypujemy do miski. Dodajemy posiekane w kawałki masło lub margarynę (wolę kiedy masło jest miękkie lepiej się miesza). Wbijamy żółtka i zagniatamy ciasto. Podczas zagniatania dodajemy też łyżkę śmietany. Ciasto oprószamy mąką i rozwałkowujemy na placek ok 0,5 cm. Z ciasta wykrawamy koła (ja kroiłam na kwadraty) i wylepiamy foremki do babeczek. Ciasto nakłuwamy widelcem, pieczemy aż uzyskają złoty kolor przez ok 30 min w temp.190 stopni. Budynie przygotowujemy z mniejszej ilości mleka niż jest napisane na opakowaniu. Ostudzone babeczki wypełniamy gotową masą budyniową, posypujemy cynamonem i przystrajamy ulubionymi owocami. Smacznego.
cherry
Lady Marmolada
Netka
misia53