Sposób przygotowania:
Ciasteczka cantucciETAP 1:
Jajka z cukrem utrzeć mikserem , dodać starta skórkę oraz sok z pomarańczy.
ETAP 2:
Do wymieszanych jaj dodać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Całość zagnieść, dosypując maki w razie potrzeby, na koniec dodać migdały. Piekarnik nagrzać do temperatury 175 stopni C.
ETAP 3:
Z ciasta uformować 4 lub 5 wałeczków, o średnicy około 5 cm. Wałeczki położyć na blasze i piec w piekarniku przez około 35 minut. Po tym czasie wyjąć ciasteczka z piekarnika i wystudzić. Następnie jeszcze lekko cieple, pokroić nożem na kawałeczki o szerokości mniej więcej 1 cm. Pokrojone kawałki ponownie ułożyć na blasze i piec przez około 10 minut piekarniku nagrzanym do 170 stopni C.