agnieszkalider

agnieszkalider

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 786]

Ciasteczka migdałowe 2

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Ciasteczka smakują rewelacyjnie

Ciasteczka migdałowe 2 Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Ciasteczka migdałowe 2

 

  • mąka tortowa 0,5 kg
  • masło 35 dkg
  • cukier puder 25 dkg
  • żółtka ugotowane na twardo 8 sztuk
  • jajko kurze 1 sztuka
  • płatki migdałowe 1 szklanka
  • polewa o smaku krówkowym 1 opakowanie

 

Sposób przygotowania:

Ciasteczka migdałowe 2
W pierwszej kolejności trzeba przygotować niezbędne składniki na ciasteczka, następnie mąkę tortową i cukier puder wymieszać ze sobą i przesiać na drobnym sicie. Jajka kurze ugotować na twardo, zdjąć białka a żółtka przetrzeć przez drobne sito można od razu w mąkę, dodać masło i całe jajko, zagnieść wszystkie składniki razem i wstawić do lodówki na około 2 godziny, następnie rozwałkować ciasto na grubość około 3- 4 mm i wykrawać ciastka przy pomocy literatki, wstawić do pieczenia do piekarnika to temp. 180 stopni C na około 12-15 minut piec na złoty kolor. Wyjąć, ostudzić i według przepisu podanego na opakowaniu wykonać polewę czekoladową, maczając pędzelek w polewie smarować ciasteczka i posypywać płatkami migdałowymi. Odstawić aż polewa zastygnie.
Ciasteczka migdałowe 2
tutaj łączę składniki wraz z ugotowanymi żółtkami
Ciasteczka migdałowe 2
ciasteczka na stolnicy przed upieczeniem
Ciasteczka migdałowe 2
ciasteczka po upieczeniu- delikatne i pyszne

Tagi:

jajko jajka