Sposób przygotowania:
Ciasteczka migdałowe 2
W pierwszej kolejności trzeba przygotować niezbędne składniki na ciasteczka, następnie mąkę tortową i cukier puder wymieszać ze sobą i przesiać na drobnym sicie. Jajka kurze ugotować na twardo, zdjąć białka a żółtka przetrzeć przez drobne sito można od razu w mąkę, dodać masło i całe jajko, zagnieść wszystkie składniki razem i wstawić do lodówki na około 2 godziny, następnie rozwałkować ciasto na grubość około 3- 4 mm i wykrawać ciastka przy pomocy literatki, wstawić do pieczenia do piekarnika to temp. 180 stopni C na około 12-15 minut piec na złoty kolor. Wyjąć, ostudzić i według przepisu podanego na opakowaniu wykonać polewę czekoladową, maczając pędzelek w polewie smarować ciasteczka i posypywać płatkami migdałowymi. Odstawić aż polewa zastygnie.