Sposób przygotowania:
Ciasteczka chałwowe
Mąkę ze szczyptą soli przesiewamy na stolnicę. Dodajemy rozdrobnioną chałwę, żółtka, śmietanę oraz cukier puder. Zarabiamy gładkie ciasto, które dajemy na godzinę do lodówki.
Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na grubość 3 mm i za pomocą foremek wykrawamy ciasteczka, które układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Ciasteczka pieczemy w temp. 170 st. około 10 minut. Upieczone studzimy i dekorujemy kolorowymi lukrami.
Przechowujemy w szczelnym pojemniku.
Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na grubość 3 mm i za pomocą foremek wykrawamy ciasteczka, które układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Ciasteczka pieczemy w temp. 170 st. około 10 minut. Upieczone studzimy i dekorujemy kolorowymi lukrami.
Przechowujemy w szczelnym pojemniku.