Sposób przygotowania:
Ciasteczka chałwowo-kokosowe z kleiku ryżowegoMasa:
![Ciasteczka chałwowo-kokosowe z kleiku ryżowego Ciasteczka chałwowo-kokosowe z kleiku ryżowego](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/ciasteczka-chalwowo-kokosowe-z-kleiku-ryzowego-507427.jpg)
Masło lub margarynę, tahini oraz cukier utrzeć do puszystości i nie przerywając mieszania - dodać jajka.
Na końcu wsypać kleik, wiórki kokosowe i proszek do pieczenia, a następnie wszystko dokładnie połączyć - najlepiej za pomocą dłoni.
Formowanie:
![Ciasteczka chałwowo-kokosowe z kleiku ryżowego Ciasteczka chałwowo-kokosowe z kleiku ryżowego](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/ciasteczka-chalwowo-kokosowe-z-kleiku-ryzowego-507428.jpg)
Z powstałej masy należy uformować kulki wielkością przypominające średni orzech włoski. Każdą kuleczkę spłaszczyć, a następnie z odstępami umieścić na blasze uprzednio wysłanej papierem do pieczenia.
Pieczenie:
![Ciasteczka chałwowo-kokosowe z kleiku ryżowego Ciasteczka chałwowo-kokosowe z kleiku ryżowego](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/ciasteczka-chalwowo-kokosowe-z-kleiku-ryzowego-507429.jpg)
Ciasteczka piec w rozgrzanym piekarniku przez około 20 minut w temperaturze 180 stopni, a następnie ostudzić na kratce.
(będą bardzo delikatne, ale podczas stygnięcia stwardnieją).
gusia1000