Sposób przygotowania:
Naleśniki szpinakowe na słodko
Szpinak blendujemy razem z mlekiem, następnie przelewamy do miski i dodajemy pozostałe składniki na naleśniki. Miksujemy razem i odstawiamy ciasto na 30 minut.
W tym czasie myjemy truskawki, odcinamy szypułki i kroimy owoce drobno, odkładamy na później. Śmietankę (z lodówki) ubijamy razem z cukrem pudrem na sztywno i odstawiamy.
Na rozgrzanej patelni smażymy naleśniki. Na każdy ostudzony naleśnik kładziemy po 1 łyżce śmietany i rozsmarowujemy. Na śmietance układamy 1 łyżkę pokrojonych truskawek.
Zwijamy naleśnik w rulon i przecinamy na pół. Podajemy.
W tym czasie myjemy truskawki, odcinamy szypułki i kroimy owoce drobno, odkładamy na później. Śmietankę (z lodówki) ubijamy razem z cukrem pudrem na sztywno i odstawiamy.
Na rozgrzanej patelni smażymy naleśniki. Na każdy ostudzony naleśnik kładziemy po 1 łyżce śmietany i rozsmarowujemy. Na śmietance układamy 1 łyżkę pokrojonych truskawek.
Zwijamy naleśnik w rulon i przecinamy na pół. Podajemy.