Sposób przygotowania:
Ciasteczka czekoladowe guzikiETAP 1:
Masło utrzeć z cukrem i szczyptą soli na krem, w trakcie dodać po jednym jajku, oraz sok i skórkę z cytryny, do kremu maślanego dodać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i szybko zagnieść ciasto które schłodzić około godziny w lodówce.
Schłodzone ciasto rozwałkować cienko i wyciąć w odpowiednim rozmiarze i ilości kółeczka.
Piec w temp. 180 st około 8 minut. Z reszty ciasta upiec ciasteczka w dowolnym kształcie.
ETAP 2:
Czekoladę połamać do miseczki i rozpuścić nad parą przy pomocy małej łyżeczki nalać czekoladę do otworów po czekoladkach.
ETAP 3:
od razu przykryć ciasteczkiem, odstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia.
Byłam bardzo niecierpliwa i swoje ciasteczka schowałam na kilka minut do zamrażarki.
Zastygnięte ciasteczka delikatnie wyjąć z foremek.