Sposób przygotowania:
Ciasteczka deserowe z cukrem
Margarynę siekamy z mąką i smietaną,zagniatamy ciasto.
Wkładamy ciasto do woreczka i schładzamy w lodówce.
Połowę ciastawałkujemy na gróbość 5-6 milimetrów wycinamy foremką ciasteczko. Na talerzyk sypiemy cukier ,bialkiem smarujemy cienko ciasteczko i posmarowaną stroną kładziemy na cukier.następnie ciasteczko cukrem do góry kładziemy na blachę wyłozoną papierem.Drugą połowę ciasta wałkujemy ale trochę cieniej,wycinamy kółko na srodek dajemy marmoladę,skjejamy ciasteczko jak pierogi,górę i smarujemy cienko białkiem i kładziemy na blachę cukrem na górze. Blachy wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 20-25 minut 170 st c termoobieg.POLECAM !!!
Wkładamy ciasto do woreczka i schładzamy w lodówce.
Połowę ciastawałkujemy na gróbość 5-6 milimetrów wycinamy foremką ciasteczko. Na talerzyk sypiemy cukier ,bialkiem smarujemy cienko ciasteczko i posmarowaną stroną kładziemy na cukier.następnie ciasteczko cukrem do góry kładziemy na blachę wyłozoną papierem.Drugą połowę ciasta wałkujemy ale trochę cieniej,wycinamy kółko na srodek dajemy marmoladę,skjejamy ciasteczko jak pierogi,górę i smarujemy cienko białkiem i kładziemy na blachę cukrem na górze. Blachy wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 20-25 minut 170 st c termoobieg.POLECAM !!!
gusia1000