Sposób przygotowania:
Ciasteczka francuskie z owocami
Owoce myjemy i osuszamy a następnie z truskawek usuwamy szypułki i kroimy je na plasterki. Ciasto francuskie wyciągamy z folii, rozwijamy i kroimy w kwadraty 4-5 cm.
Jajko roztrzepujemy i smarujemy każdy kwadrat ciasta jajkiem. Ciasteczka pieczemy w temperaturze 200 stopni przez ok. 20 minut.Po upieczeniu wyjmujemy je z piekarnika i studzimy.
Mascarpone miksujemy razem z cukrem pudrem i tym kremem napełniamy rękaw cukierniczy.
Nakładamy krem na zimne ciasteczka. Na kremie układamy maliny i truskawki. Dekorujemy listkami melisy i świeżymi malinami.
Najlepsze są od razu po przyrządzeniu. Smacznego.
Jajko roztrzepujemy i smarujemy każdy kwadrat ciasta jajkiem. Ciasteczka pieczemy w temperaturze 200 stopni przez ok. 20 minut.Po upieczeniu wyjmujemy je z piekarnika i studzimy.
Mascarpone miksujemy razem z cukrem pudrem i tym kremem napełniamy rękaw cukierniczy.
Nakładamy krem na zimne ciasteczka. Na kremie układamy maliny i truskawki. Dekorujemy listkami melisy i świeżymi malinami.
Najlepsze są od razu po przyrządzeniu. Smacznego.