Sposób przygotowania:
" Francuskie" paluszki
Paluszki są szybkie w wykonaniu i bardzo smaczne.
Dobrze schłodzone gotowe ciasto francuskie rozwijamy i kroimy w 1-1,5 cm paski.
Każdy paseczek delikatnie składamy na pół i lekko rolujemy.
Dużą blachę wykładamy papierem do pieczenia i układamy paluszki.
Pieczemy w 190-195 C około 10 minut.
Każdą z osobna czekoladę mieszamy z mlekiem, rozpuszczamy i polewamy ostudzone paluszki.
Dobrze schłodzone gotowe ciasto francuskie rozwijamy i kroimy w 1-1,5 cm paski.
Każdy paseczek delikatnie składamy na pół i lekko rolujemy.
Dużą blachę wykładamy papierem do pieczenia i układamy paluszki.
Pieczemy w 190-195 C około 10 minut.
Każdą z osobna czekoladę mieszamy z mlekiem, rozpuszczamy i polewamy ostudzone paluszki.