CORAL

CORAL

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 187]

" Francuskie" paluszki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Cudowne chrupiące paluszki z ciasta francuskiego, polane białą i gorzką czekoladą. W sam raz na piknikową przekąskę.

" Francuskie" paluszki

Składniki:

" Francuskie" paluszki

 

Sposób przygotowania:

" Francuskie" paluszki
Paluszki są szybkie w wykonaniu i bardzo smaczne.

Dobrze schłodzone gotowe ciasto francuskie rozwijamy i kroimy w 1-1,5 cm paski.

Każdy paseczek delikatnie składamy na pół i lekko rolujemy.

Dużą blachę wykładamy papierem do pieczenia i układamy paluszki.

Pieczemy w 190-195 C około 10 minut.

Każdą z osobna czekoladę mieszamy z mlekiem, rozpuszczamy i polewamy ostudzone paluszki.