Sposób przygotowania:
Ciasteczka kokosowo-migdałowe z dżemem
Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Następnie dodać cukier puder. Cały czas ubijać aż cukier się rozpuści.
Następnie porcjami dodawać wiórki kokosowe i mielone migdały. Mieszać delikatnie łyżką aż składniki się połączą. Ręce zwilżyć we wodzie.
Z masy uformować kulki, lekko spłaszczyć i palcem zrobić wgłębienie ( tak jak byśmy robili kluski śląskie). Gotowe ciasteczka ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Wstawić do piekarnika nagrzanego na 160 C i piec ok 12-15 minut do zarumienienia, funkcja termoobieg.
Ciasteczka wystudzić, przed podaniem do wgłębienia nałożyć ulubiony dżem.
Z podanych składników wychodzi ok 12-14 sztuk.
Następnie porcjami dodawać wiórki kokosowe i mielone migdały. Mieszać delikatnie łyżką aż składniki się połączą. Ręce zwilżyć we wodzie.
Z masy uformować kulki, lekko spłaszczyć i palcem zrobić wgłębienie ( tak jak byśmy robili kluski śląskie). Gotowe ciasteczka ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Wstawić do piekarnika nagrzanego na 160 C i piec ok 12-15 minut do zarumienienia, funkcja termoobieg.
Ciasteczka wystudzić, przed podaniem do wgłębienia nałożyć ulubiony dżem.
Z podanych składników wychodzi ok 12-14 sztuk.
zbysiowa
marietta
mocsłodkości
lukrowanepierniczki