Sposób przygotowania:
Jogurtowe ciasteczka z dżemem
Wszystkie składniki na ciasteczka (oprócz dżemu) łączymy ze sobą i szybko zagniatamy ciasto. Wkładamy do lodówki na 1 godzinę. Następnie cienko rozwałkowujemy, wycinamy kółka. Na środku układamy niewielką ilość dżemu i składamy na pół lekko dociskając brzegi. Pieczemy ok 15 minut w 180 stopniach. Studzimy. Masło na polewę rozpuszczamy, dodajemy pozostałe składniki i gotujemy, aż polewa zgęstnieje. Końce ciasteczek zanurzamy w polewie i odstawiamy do stężenia polewy. Smacznego!
![Jogurtowe ciasteczka z dżemem Jogurtowe ciasteczka z dżemem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jogurtowe-ciasteczka-z-dzemem-269662.jpg)
![Jogurtowe ciasteczka z dżemem Jogurtowe ciasteczka z dżemem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jogurtowe-ciasteczka-z-dzemem-269663.jpg)
![Jogurtowe ciasteczka z dżemem Jogurtowe ciasteczka z dżemem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jogurtowe-ciasteczka-z-dzemem-269664.jpg)
![Jogurtowe ciasteczka z dżemem Jogurtowe ciasteczka z dżemem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jogurtowe-ciasteczka-z-dzemem-269665.jpg)