eliza739

eliza739

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 308]

Ciasteczka migdałowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ciasteczka migdałowe są świetne do przechowywania

Ciasteczka migdałowe

Składniki:

Ciasteczka migdałowe

 

  • 1 kostka masła
  • 1/4 szklanki cukru pudru
  • 2 łyżeczki brandy
  • 12 dag mielonych migdałów
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 1 żółtko
  • cukier puder do posypania

Sposób przygotowania:

Ciasteczka migdałowe
Najpierw zmiksować masło z cukrem. Wlać żółtko. Zmiksować. Dodać mąkę i migdały i zagnieść miękkie ciasto. Ukształtować rulon, pokroić na kawałki, które trzeba spłaszczyć. Blaszkę wyścielić papierem do pieczenia. Piec w temp. 180 st. C przez 15 minut. Po wyjęciu oprószyć cukrem pudrem. Pozostawić do wystygnięcia i ponownie oprószyć cukrem pudrem.