Sposób przygotowania:
Zdrowa przekąska - ciasteczka migdałowe
🔘 Użyć mąki migdałowej (tak, jak ja zrobiłem) lub zmielić migdały, aby uzyskać mąkę migdałową ( nie mielić ich zbyt długo, ponieważ migdały mogą zacząć uwalniać oleje ). Banany rozgnieć na talerzu.
🔘 Masa migdałowa: do odpowiednio dużej miski włożyć banany, wlać miód, dodać cynymon i mąkę migdałową. Całość dobrze wymieszać i ugniatać, aby uzyskać miękkie ciasto.
🔘 Z ciasta uformować małe kulki, następnie kulki ugnieść dłońmi tak, aby nadać im wygląd ciasteczek ( jeśli ciasto jest lepkie, dłonie posmarować olejem kokosowym ). Następnie widelcem ugnieść na ciastkach wzorek krzyżowy, później ułożyć je na blasze do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia. Teraz wstawić do nagrzanego piekarnika na środkową półkę i piec przez około 12 - 15 minut w 170°C / Termoobieg /, aż będą złocistobrązowe. Ciastka można udekorowć migdałami i polać płynną czekoladą.
🔘 Masa migdałowa: do odpowiednio dużej miski włożyć banany, wlać miód, dodać cynymon i mąkę migdałową. Całość dobrze wymieszać i ugniatać, aby uzyskać miękkie ciasto.
🔘 Z ciasta uformować małe kulki, następnie kulki ugnieść dłońmi tak, aby nadać im wygląd ciasteczek ( jeśli ciasto jest lepkie, dłonie posmarować olejem kokosowym ). Następnie widelcem ugnieść na ciastkach wzorek krzyżowy, później ułożyć je na blasze do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia. Teraz wstawić do nagrzanego piekarnika na środkową półkę i piec przez około 12 - 15 minut w 170°C / Termoobieg /, aż będą złocistobrązowe. Ciastka można udekorowć migdałami i polać płynną czekoladą.
lukrowanepierniczki