Ewka3006

Ewka3006

Szef Kuchni
[Przepisów: 55]

Ciasteczka migdałowe z kokosem i marmol

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Przepyszne kruche ciasteczka przekładane marmoladą i obsypane kokosem

Ciasteczka migdałowe z kokosem i marmol Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Ciasteczka migdałowe z kokosem i marmol

 

 

Sposób przygotowania:

Ciasteczka migdałowe z kokosem i marmol
Na stolnicę wysypać obydwie rodzaje mąki, dodać migdały i cukier puder. Następnie zagnieść z masłem. Zawinąć w folię i włożyć do lodówki na pół godziny. Następnie rozwałkować i kieliszkiem powykrawać kółeczka. Upiec na złoto. Wystudzić. Marmoladę rozgrzać w garnku z dwoma łyżkami zimnej wody. Wymieszać i składać ciasteczka po dwa przekładając ciepłą marmoladą.Posmarować też boki ciastka. Na talerz wysypać wiórki i obtoczyć w nich boki ciasteczek. Smacznego!!
Ciasteczka migdałowe z kokosem i marmol
Ciasto zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na 30 minut
Ciasteczka migdałowe z kokosem i marmol
Upieczone ciasteczka wystudzić i przekładać ciepłą marmoladą
Ciasteczka migdałowe z kokosem i marmol
Ciasteczka obtoczyć w wiórkach kokosowych

Tagi:

ciasto