Sposób przygotowania:
Ciasteczka o smaku pomarańczy
Margarynę ucieramy z jajkiem i cukrem. Pomarańczę dokładnie myjemy, sparzamy i ścieramy na tarce skórkę, dodajemy ją do ciasta. Czekoladę łamiemy w kostkę i rozpuszczamy w kąpieli wodnej (czasem czekolada jest dość gęsta można wtedy dodać kilka łyżek mleka, łatwiej się rozpuści) lekko ją studzimy i dodajemy do ciasta. Miksujemy. Mąkę, proszek do pieczenia i sok dodajemy do ciasta, miksujemy. Wkładamy na 30 minut do lodówki. Ciasto obficie posypujemy mąką pszenną i chwilę wyrabiamy jeszcze ciasto. Rozwałkowujemy na 4 mm i wykrawamy foremkami ciasteczka Układamy na foremce wyścielonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach około 15 minut. Chłodne polewamy polewą i przekładamy nutellą.