Sposób przygotowania:
Sałatka z kurczakiem i avocadoPierś z kurczaka
Natrzeć przyprawami i odstawić na min pół godziny.
Po tym czasie położyć na papier do pieczenia, przykryć pierś z papierem z obu stron i położyć na rozgrzaną patelnię, bez oleju. Smażyć tak po 4 min z każdej strony i wstawić do pieca nagrzanego do 180° na 10 min.
ETAP 2:
Wymieszać składniki sosu, sos można przechowywać do tygodnia w lodówce.
Warto pamiętać przy tworzeniu sosów, by zawsze zawierały część słodka, kwaśna i jakiś tłuszcz, który jest nośnikiem smaku i rozpusta się w nim wiele witamin .
ETAP 3:
Avocado obrać i skropić sokiem z limonki, by nie robiło się ciemne.
Sałatę ułożyć na talerzu wraz z przekrojonymi pomidorkami, cebulka pokrojoną w piórka i avocado. Na górę ułożyć kurczak i polać wszystko sosem. Na koniec posypać pistacjami.
Smacznego.
SylaUla
Gobusiaa