Sposób przygotowania:
Lekka sałatka z mango i łososiem
1. Najpierw oddzieliłam skórę od łososia, rybę skropiłam częścią soku z limonki, doprawiłam sola i pieprzem, zawinęłam w folię aluminiową i upiekłam w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez pół godziny.
2. Pomidory umyłam i pokroiłam w ósemki.
3. Mango pokroiłam w kostkę.
4. Sałatę umyłam i poszarpałam.
5. Zrobiłam sos z reszty soku z limonki, łyżeczki wody i oliwy. Posiekałam listki mięty, dodałam do sosu i przyprawiłam solą, pieprzem i kolendrą.
6. Na talerzu ułożyłam sałatę, pomidory i mango. Na wierchu ułożyłam pokrojonego w kostkę łososia i polałam sosem limonkowym.
7. Całość posypałam posiekaną pietruszką lub koperkiem.
2. Pomidory umyłam i pokroiłam w ósemki.
3. Mango pokroiłam w kostkę.
4. Sałatę umyłam i poszarpałam.
5. Zrobiłam sos z reszty soku z limonki, łyżeczki wody i oliwy. Posiekałam listki mięty, dodałam do sosu i przyprawiłam solą, pieprzem i kolendrą.
6. Na talerzu ułożyłam sałatę, pomidory i mango. Na wierchu ułożyłam pokrojonego w kostkę łososia i polałam sosem limonkowym.
7. Całość posypałam posiekaną pietruszką lub koperkiem.