Sposób przygotowania:
Ciasteczka pieczarki
Margaryna + cukier utrzeć, dodać jajo dalej ucierać na jednolitą masę. Wsypać mąkę ziemniaczaną + mąkę pszenną zmieszaną z soda. Ciasto zagnieść, podsypać mąką ziemniaczana. Następnie formować małe kuleczki /wielkości np moreli, śliwki/, robić wgłębienie gwintem od butelki wcześniej umaczanym w kakao.Piec przez 15-20 min w temperaturze 180. Ja lubię smaki waniliowe, więc dodałam budyń waniliowy i cukier waniliowy......
luna19
bajtek
Dzisiaj to były 1x pieczone, ale juz z budyniem waniliowym i cukrem waniliowym smak był wyrazisty. Myślę jeszcze o prawdziwkach z kapeluszami polanymi czekoladą... i nie tylko :O)
Netka
Polpal
Teraz mi się przypomniało jaki ten przepis był w gazecie - znalazłem podobny a może i ten sam tu http://allrecipes.com/recipe/meringue-mushrooms/
Netka, to coś for you, te są robione z białek, cream of tartar można zastąpić odrobiną octu.
Kicia18