anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Ciasteczka pienione z marmoladą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Delikatne ciasteczka pienione rozpływają się w ustach zawsze je robię gdy mam zamówienie na paczki weselne.

Ciasteczka pienione z marmoladą

Składniki:

Ciasteczka pienione z marmoladą

 

  • 350 g margaryny
  • 250 g cukru pudru
  • 500 g mąki
  • 2 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 160 ml białek
  • Marmolada owocowa

 

Sposób przygotowania:

Ciasteczka pienione z marmoladą
Margarynę bardzo dokładnie utrzeć z cukrem pudrem, ja zawsze ucieramy robotem. Do ubitej masy pomału wlewać białka i cały czas ucierać. Na koniec dodać mąkę z proszkiem oraz aromat. Za pomocą worka cukierniczego z tutką do kwiatów wyciskać ciasto na blachę i na każdym kwiatku ciasta umieścić trochę marmolady. Upiec na złoty kolor. Można udekorować.