Sposób przygotowania:
Ciasteczka podwójnie orzechowe
Miękkie masło ubijamy z masłem na puszystą masę. Orzechy włoskie rozdrabiamy na proszek. Mieszamy sproszkowane orzechy z mąką, proszkiem do pieczenia i cukrem. Stopniowo dodajemy mąkę z dodatkami do miksera. Po dodaniu całości miksujemy na wysokich obrotach, aż ciasto będzie zwarte. Wyjmujemy z miksera i formujemy z ciasta kulkę. Owijamy folią aluminiową i wkładamy na pól godziny do zamrażarki. Po tym czasie z ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Kulki delikatnie spłaszczamy w rękach i na każdej umieszczamy kawałek orzecha włoaskiego. Układamy an blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy ok 13 minut. Po ostudzeniu polewamy czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej.