Sposób przygotowania:
Ciasteczka pomarańczowe
Do mąki i proszku do pieczenia dodać miękką margarynę, żółtka, cukier puder, sól, sok pomarańczowy i wymieszać mikserem. Zagnieść ciasto w kulę i schłodzić conajmniej 1 godzinę w lodówce. Na stolnicę wysypaną mąką wyłożyć ciasto, podzielić na 4 części. Każdą część rozwałkować do grubości 4 mm (jeśli ciasto będzie się kleić posypać mąką). Foremką w kształcie np. kwiatka wycinać ciastka i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec na jasno złocisty kolor około 10 - 12 minut. Piekarnik gazowy: temp. 180oC (nie powinien być podgrzany) Piekarnik elektryczny: temp.180oC (powinien być podgrzany) Lukier klasyczny i polewę deserową rozpuścić w kąpieli wodnej. Lukier nakładać na wystudzone ciastka. Następnie ozdobić ciastka polewą deserową Dr. Oetkera.
Julia2603
sara24
teresa13
OoOlusiaa2706
Na pewno spróbuję ;)